Bild

Ann-Sofie Reuter

Ann-Sofie är yrkesvävare och väver bl a kyrkotextilier i damast på beställning. Hemma på gården i Komstad har hon all sin verksamhet samlad. Där finns den egna vävateljén och en vävstuga med 34 vävstolar där hon håller vävkurser regelbundet både under terminerna och sommartid. Hon håller också kurser i ullberedning, tovning, växtfärgning, frivoliteter, guld- och silkesbroderi och ljusstöpning.

En annan verksamhet som bedrivs på gården är fåravel. Genom Föreningen Svenska Allmogefår fick Ann-Sofie idén att hålla genbank av Klövsjöfåret som är ett av 8 utrotningshotade allmogefårraser i Sverige. Förutom Klövsjöfåren finns också Leicesterfår och korsningar av Leicester/Värmlandsfår på gården.

I butiken som ligger i anslutning till vävateljén kan man bl a köpa vävtillbehör, väv- och stickgarner, kläde, linne till dräktsömnad och broderier, färdigförpackade broderisatser, DMC garner, broderinålar, pärlnålar, tunna stickor samt ull och fårskinn från de egna fåren.

I en annan länga på gården ligger Mangelboden där den stora stenmangeln står redo. Mangelboden drivs genom Mangelföreningen där Ann-Sofie givetvis också är engagerad.

Kontaktuppgifter

Vävateljé Bolstervaren
Ann-Sofie Reuter
Graneborgs gård, Komstad
272 96 Gärsnäs
ann-sofie.reuter@bolstervaren.nu
0414-511 13, 0733-52 43 17
www.bolstervaren.nu

Bild 1
Bild 2

Comments are closed.